Crotalus adamanteus štrkáč diamantový východný

Autor: Logan Johnson

Geografický rozsah

východné štrkáče diamantové (Crotalus adamanteus) nájdete v pobrežnej nížine na juhovýchode Spojených štátov amerických. Východné diamantové chrbty možno nájsť od východnej časti Louisiany na východ pozdĺž pobrežia cez Floridu a možno ich nájsť aj na severe až do južnej Severnej Karolíny.(„Petícia za zaradenie štrkáča východného (Crotalus adamanteus) ako ohrozeného podľa zákona o ohrozených druhoch“, 2011; Gibbons a Dorcas, 2005; Hoss a kol., 2010; Steen a kol., 2007)

  • Biogeografické regióny
  • skoroktický
    • natívny

Habitat

Východné diamantové chrbty možno nájsť roztrúsené v podraste mnohých otvorených opustených polí, palmových plôch, borovicových lesov a iných krovnatých alebo trávnatých plôch. Východné diamantové chrbty sa zdržiavajú hlavne v okolí cestovateľských chodníkov a iných oblastí, kde môžu nájsť vysokú koncentráciu potravy. Tieto hady možno nájsť v nadmorských výškach okolo hladiny mora (0 m) až po približne 500 m nad morom. Kedysi sa im darilo v biotope označovanom ako borovica dlholistá (Pinus palustris) savany, ale s úpadkom tohto biotopu sa populácia východných diamantových chrbtov nesmierne znížila.(„Posudzovanie stavu a model distribúcie štrkáča východného (Crotalus adamanteus) v Gruzínsku“, 2015; „Jedovaté hady na Floride“, 2004; „Petícia o zaradenie štrkáča východného (Crotalus adamanteus) medzi ohrozené druhy podľa zákona o nebezpečenstve ', 2011; Ernst a Ernst, 2012; Hoss, a kol., 2010; Steen, a kol., 2007)



útulok na kontrolu zvierat v okrese Clayton
  • Regióny biotopov
  • mierny
  • Pozemské biómy
  • savana alebo pasienky
  • les
  • Prevýšenie rozsahu
    0 až 500 m
    0,00 až 1640,42 ft

Fyzický popis

Východné diamantové chrbty sú najväčšie zo všetkých štrkáčov; často popisované ako objemné, dospelí vo voľnej prírode vážia 2,2 až 7 kg. Väčšina východných diamantových chrbtov je zvyčajne dlhá asi 1,0-1,5 m, ale niektoré môžu dorásť až do dĺžky 2,4 m. Samce sú vo všeobecnosti väčšie ako samice.



Váhy sú kýlovité a jamkované a farby sú olivovozelené, hnedé a takmer čierne s kosoštvorcovými obrysmi. Majú hnedé/žlté šupiny a čiernohnedé šupiny, ktoré tvoria vnútro diamantov. Tieto diamanty možno nájsť pozdĺž chrbtovej strany tela a sú dôvodom ich spoločného názvu. Ventrálna strana tela má zvyčajne žltkastohnedú farbu so slabo ohraničenými tmavými pásmi bližšie k chvostu. Ich oči majú vertikálnu zrenicu.

Ako všetky zmije majú jamky medzi očami a nozdrami, veľkú hlavu v tvare rýľa a solenoglyfné tesáky (tesáky, ktoré sú sklopné a skladajú sa späť do úst). Východné diamantové chrbty majú dve línie siahajúce od zadnej časti ich očí k zadnej časti ich čeľustí.



Ich najcharakteristickejšou črtou je chrastenie na konci chvosta, ktorým trasú, aby varovali predátorov, keď sa cítia ohrození. Pri každom zhodení získajú časť hrkálky a narodia sa s prvou hrkálkou.

Veľkosť pri vyliahnutí je zvyčajne 0,3 m. Vyliahnuté chrbty diamantov sa farbou a vzorom veľmi podobajú úplne dospelým chrbtom diamantov.('Florida's jedovaté hady', 2004; 'Petícia za zaradenie štrkáča východného (Crotalus adamanteus) ako ohrozeného podľa zákona o ohrozených druhoch', 2011; Ernst a Ernst, 2012; Gray, 2005)

  • Ďalšie fyzikálne vlastnosti
  • ektotermický
  • heterotermické
  • obojstranná symetria
  • jedovatý
  • Sexuálny dimorfizmus
  • samec väčší
  • ornamenty
  • Hmotnosť rozsahu
    2,2 až 7 kg
    4,85 až 15,42 lb
  • Dĺžka rozsahu
    1 až 2,4 m
    3,28 až 7,87 ft

rozvoj

Samice štrkáča východného sú ovoviviparózne, čo znamená, že nosia vajíčka vo svojom tele a udržiavajú teplotu vajíčok, kým sa nevyliahnu. Novorodené diamantové chrbty majú pri narodení na konci chvosta „tlačidlo“, ktoré sa nakoniec stane ich hrkálkou. Zhadzujú asi 3-4 krát za rok a pre každú búdu získajú nový segment.



Pri narodení sú novorodené diamantové chrbty dlhé asi 30 cm, neustále rastú a dosahujú zrelosť okolo 3 rokov alebo asi 100 cm u samíc a asi 125 cm u samcov. Po dosiahnutí zrelosti sa rýchlosť ich rastu výrazne spomalí, ale vykazujú neurčitý rast.(Ernst a Ernst, 2012; Gibbons, 2000)

superpotravinový doplnok pre psov
  • Vývoj – životný cyklus
  • neurčitý rast

Rozmnožovanie

Diamantovy východné sa pária od začiatku augusta do septembra v severnej časti ich areálu a od začiatku októbra do decembra v najjužnejšej časti ich areálu (hlavne južná Florida). Samce budú počas obdobia rozmnožovania cestovať na veľké vzdialenosti pri hľadaní párov, pričom sledujú samice podľa ich feromónových stôp. Aj keď nie je zaznamenané, ako ďaleko samci za chovom prejdú, Ernst a Ernst (2012) zaznamenali, že samice si skracujú svoje denné pohyby, keď uvoľňujú svoje feromóny. Východné diamantové chrbty sú polygynandrické. Samce a samice pária celé hodiny tak, že samec leží na samici. Po ukončení chovu samec odíde. Samice rodia od polovice júla do polovice októbra. Samice vykazujú relatívne dlhé obdobie gravidity (120 až 180 dní). Samice môžu skladovať spermu až päť rokov, kým nie sú fyziologické podmienky vhodné na oplodnenie.(Ernst a Ernst, 2012; Fill, a kol., 2015)

  • Systém párenia
  • polygynandrický (promiskuitný)

Východné diamantové chrbty dosahujú reprodukčnú zrelosť medzi 2 a 4 rokmi u samíc a medzi 2,5 a 3,5 rokmi u samcov. Všetky východné diamantové chrbty sa rozmnožujú sexuálne. Hniezdia sa raz ročne, zvyčajne od začiatku augusta do septembra v severnej oblasti ich výskytu a od začiatku októbra do decembra v južnej časti (južná Florida). Ich normálna doba gravidity je 120 až 180 dní. Môžu uchovávať spermu na oplodnenie takmer 5 rokov. Väčšina mláďat sa rodí od polovice júla do konca októbra. Východné diamantové chrbty sú ovoviviparózne, čo znamená, že svoju znášku vajíčok držia vo vnútri, kým sa nevyliahnu. Majú strednú veľkosť spojky asi 18 (rozsah 4-32). Väčšina novorodencov má priemernú hmotnosť medzi 35 a 48,5 g a narodia sa s celkovou dĺžkou typicky 12 cm alebo väčšou. Väčšina novorodencov opúšťa miesto narodenia 10 až 20 dní po narodení, zvyčajne po ekdýze alebo odstránení kože.(Ernst a Ernst, 2012; Fill, a kol., 2015)



  • Kľúčové reprodukčné vlastnosti
  • iteroparný
  • sezónny chov
  • sexuálne
  • ovoviviparózne
  • ukladanie spermií
  • oneskorené oplodnenie
  • Interval chovu
    Východné diamantové chrbty sa množia raz ročne
  • Chovateľská sezóna
    august - september (sever), október - december (juh)
  • Rozsah počet potomkov
    4 až 32
  • Rozsah obdobia tehotenstva
    120 až 180 dní
  • Rozsah času do nezávislosti
    10 až 20 dní
  • Rozsah veku pri pohlavnej alebo reprodukčnej zrelosti (žena)
    2 až 4 roky
  • Rozsah veku pri pohlavnej alebo reprodukčnej zrelosti (muž)
    2,5 až 3,5 roka

Samice chrbtov východných sú ovoviviparózne, čo slúži ako spôsob, ako spočiatku chrániť mláďatá. Samice sa na pôrodnú sezónu pripravujú zvyšovaním hmotnosti. Starajú sa o mláďatá tak, že ich rodia v odľahlej diere, zvyčajne korytnačke gopher (Gopherus polyphemus) diera alebo dutá guľatina. Mláďatá ostávajú pri samici zvyčajne dovtedy, kým prvýkrát nepodstúpia ekdýzu (asi 10 dní po narodení). Mláďatá zostávajú so samicami na ochranu, ale samice zvyčajne nevidno pri interakcii s mláďatami. Butler a spol. (1995) predpokladajú, že samice sa zdržiavajú kvôli krátkodobému vyčerpaniu z pôrodu. Samce nemajú žiadne investície okrem procesu párenia.(Butler a kol., 1995; Ernst a Ernst, 2012)

  • Rodičovská investícia
  • ženská rodičovská starostlivosť
  • predhnojenie
    • chrániacich
      • Žena
  • pred vyliahnutím/pôrodom
    • chrániacich
      • Žena

Životnosť/dlhovekosť

Priemerná dĺžka života východných diamantových chrbtov v zajatí je asi 19 rokov s očakávaným minimom 15 rokov. Najstarší východný diamantový chrbát zaznamenaný v zajatí mal 22,75 rokov. Ich prirodzená dĺžka života vo voľnej prírode je bežne medzi 15 a 20 rokmi. Len veľmi málo východných diamantových chrbtov však prežije posledných desať rokov kvôli tomu, že ich ľudia zabíjali pre kožu.(„Petícia za zaradenie štrkáča východného (Crotalus adamanteus) ako ohrozeného podľa zákona o ohrozených druhoch“, 2011; Ernst a Ernst, 2012)



  • Životnosť dosahu
    Stav: zajatie
    22,75 (vysoké) roky
  • Typická životnosť
    Stav: divoký
    15 až 20 rokov
  • Typická životnosť
    Stav: zajatie
    15 (nízkych) rokov
  • Priemerná životnosť
    Stav: zajatie
    19 rokov

Správanie

Východné štrkáče diamantové nie sú spoločenské stvorenia. Neobývajú rovnaké diery, okrem prípadov, keď majú mláďatá. Niektoré samice rodia v tej istej diere alebo polene, kým mláďatá neodídu a potom sa rozídu svojou cestou. Muži bojujú za územné práva v „bojovom tanci“, ktorý vytvára územia. Záchvaty môžu trvať až dve hodiny. Územia mnohých samcov a samíc sa prekrývajú, ale zvyčajne interagujú priamo iba v období párenia.

Tieto hady zimujú v zimných mesiacoch v rozsahu od severnej Floridy po južnú Severnú Karolínu. Na rozdiel od iných druhov štrkáčov zimujú jednotlivo a nie v skupinách.

Východné diamantové chrbty sú denné predátory typu „sed a čakaj“, ktoré celé hodiny ležia v tesnej cievke a čakajú na korisť. Zvyčajne sedia a čakajú v zatienených oblastiach, napríklad v podraste. Sú väčšinou denné, ale môžu byť aktívne kedykoľvek počas dňa alebo v noci. V noci ich loreal detekuje infračervené teplo, čo im umožňuje vnímať okolie. Ak cítia nebezpečenstvo, chrastia chvostom, zvyčajne aby varovali ostatné zvieratá pred ich prítomnosťou.(„Petícia za zaradenie štrkáča východného (Crotalus adamanteus) ako ohrozeného podľa zákona o ohrozených druhoch“, 2011; Ernst a Ernst, 2012)

  • Kľúčové správanie
  • strašný
  • denná
  • pohyblivý
  • sedavý
  • hibernácia
  • osamelé
  • územné
  • Veľkosť územia rozsahu
    0,180 až 0,843 km ^ 2

Home Range

Niektoré samice a samce štrkáča diamantového majú prekrývajúce sa územia. Muži majú zvyčajne väčšie územia s priemerom 0,843 štvorcových kilometrov a ženy majú priemerný územný rozsah 0,465 štvorcových kilometrov. Počas obdobia párenia sa domáca oblasť samíc zmenšuje na 0,18 kilometrov štvorcových.(„Petícia za zaradenie štrkáča východného (Crotalus adamanteus) ako ohrozeného podľa zákona o ohrozených druhoch“, 2011; Ernst a Ernst, 2012; Waldron a kol., 2006)

Komunikácia a vnímanie

Rovnako ako ostatné zmije, východné štrkáče diamantové majú loreal jamy, ktoré sa nachádzajú medzi ich očami a nosnými dierkami. Tieto jamy im umožňujú odhaliť nepatrné zmeny infračerveného tepla, čo je užitočné pri zisťovaní koristi a vnímaní ich prostredia. Môžu tiež použiť vibrácie svojho chvosta na varovanie predátorov. Tieto hady tiež dokážu vnímať vibrácie zeme prostredníctvom spojenia medzi ich vnútorným uchom (iba časť ucha, ktorú vlastnia) a kosťou spodnej čeľuste. Východné diamantové chrbty môžu ochutnať a cítiť chemické zmeny vo vzduchu jednoduchým pohybom jazyka. Spoliehajú sa na to, že všetky tieto pozorujú a interagujú s okolím. Samce hada lokalizujú partnerky sledovaním feromónov, ktoré produkujú samice.(Bakken, a kol., 2012; Gibbons a Dorcas, 2005; Gibbons, 2000; Knight, 2012)

psa po prvej línii stále svrbí
  • Komunikačné kanály
  • vizuálny
  • dotyk
  • akustické
  • chemický
  • Iné komunikačné režimy
  • vibrácie
  • Kanály vnímania
  • vizuálny
  • infračervené/teplo
  • dotyk
  • akustické
  • vibrácie
  • chemický

Potravinové návyky

Mláďatá štrkáča východného požierajú predovšetkým malé myši, ako je napríklad floridská myš (Podomys floridanus) a iné malé hlodavce ako potkany (Rattus) alebo veveričky (Sciuridae). Ako sa zväčšujú, začínajú si brať väčšiu korisť, ako sú vatyne východné (Sylvilagus floridanus) alebo močiarne králiky (Sylvilagus palustris). Bežne lovia suchozemskú korisť na zemi, ale je známe, že jedia pozemné hniezdiace vtáky, ako je prepelica bobwhite (Colinus virginianus). V časoch vzácnej koristi je známe, že východniari požierajú zdochliny.

Sú to predátori zo zálohy a môžu sedieť a čakať na korisť veľmi dlhú dobu. Potom, čo zasiahnu, môžu počkať, kým korisť utečie a zomrie, kým ju skonzumujú. Potrebujú veľmi malý kalorický príjem a dokážu prežiť s tromi až štyrmi veľkými jedlami za rok.(Funderburg, 1968; Gibbons a Dorcas, 2005; Means, 1999; Rokyta a kol., 2012)

  • Primárna diéta
  • mäsožravec
    • požiera suchozemské stavovce
  • Potraviny pre zvieratá
  • vtákov
  • cicavcov

Predátorstvo

Východné diamantové predátory zahŕňajú dravé vtáky, iné hady, cicavce a obojživelníky. Medzi dravé hady patria východné indigové hady (Drymarchon koraly), južní čierni pretekári (Coluber constrictor priapus), obyčajné užovky kráľovské (Lampropeltis getula), trénerské biče (Masticophis bičík) a koralové hady harlekýnov (Micrurus fulvius). Predátormi obojživelníkov sú americké býčie žaby (Lithobates catesbeianus) a riečne žaby (Lithobates heckscheri). Medzi dravé vtáky patria veľké sovy rohaté (Bubo virginianus), jastraby červenochvosté (Buteo jamaicensis), chocholatý caracaras (Caracara cheriwaya bociany lesné (Mycteria amercana). Medzi predátorov cicavcov patria divé ošípané (Sus scrofa), mývaly (Procyon lotor), čierne medvede (Americký medveď), pruhované skunky (Mephitis mephitis), vydra riečna severná (vydra canadensis), domáce psy (Canis lupus familiaris), kojoti (Canis latrans), domáce a divoké mačky (Cat) a bobcats (Lynx rufus). Východné diamantové chrbty sú relatívne účinné pri odstrašovaní týchto potenciálnych predátorov. Tieto hady majú hrkálky, ale väčšinou zostávajú pod krytom a majú vzor, ​​ktorý sa spája s väčšinou nízkeho lístia a nečistôt. Preto ich pred dravými vtákmi ukrýva. Väčšinu zvierat odrádza ich hrkálka, ktorá sa používa ako varovný systém. Toto varovanie funguje kvôli výraznému strachu z týchto zvierat. Nie veľa z uvedených predátorov spôsobuje problém populáciám štrkáčov; ich najväčším problémom sú ľudia (Homo sapiens), ktorí ich zabíjajú pre kožu a mäso.(„Petícia za zaradenie štrkáča východného (Crotalus adamanteus) ako ohrozeného podľa zákona o ohrozených druhoch“, 2011; Ernst a Ernst, 2012; Means, 1999)

  • Adaptácie proti predátorom
  • kryptický

Úlohy ekosystémov

Východné štrkáče diamantové sú hostiteľmi ektoparazitov, ako sú kliešte leguána (Na rozdiel od Amblyommy) a hostiteľmi endoparazitov, ako sú háďatká (Acaris nuda,Hexametra boddaertii), americké colubridné pentastómy (Kiricephalus constrictus) a severoamerický porocefalus (Porocephalus crotali). Ako predátori a korisť majú diamantové chrbty obmedzený vplyv na ich ekosystém.(Ernst a Ernst, 2012)

Komenzálne/parazitické druhy

Ekonomický význam pre ľudí: Pozitívny

Mnoho východných štrkáčov diamantových je chytených prostredníctvom štrkáčov a predávaných na účely kože alebo proti jedu. Niektoré z najbežnejších produktov z hadej kože sú topánky, opasky, klobúky a peňaženky. Často sú chytené a „dojené“, čo je extrakcia jedu na účely proti jedu. Jed sa neskôr vstrekne koňom (Equus caballus) a iných veľkých cicavcov v malých dávkach môžu byť zlúčeniny proti jedu odvodené z plazmy týchto cicavcov. Vďaka tomuto procesu je úmrtnosť ich uhryznutia až 40%. Niekedy sa konzumujú, aj keď existuje veľké riziko salmonely (Salmonella arizonae). Niektoré východné štrkáče diamantové sa v minulosti predávali ako exotické domáce zvieratá.(„Petícia za zaradenie štrkáča východného (Crotalus adamanteus) ako ohrozeného podľa zákona o ohrozených druhoch“, 2011; Ernst a Ernst, 2012; Means, 2009)

  • Pozitívne vplyvy
  • obchod s domácimi zvieratami
  • jedlo
  • časti tela sú zdrojom cenného materiálu
  • zdroj lieku alebo drogy

Ekonomický význam pre ľudí: negatívny

Východné štrkáče diamantové ovplyvňujú ľudí negatívne len kvôli ich uhryznutiu. Ich jed je hemotoxín, ktorý spôsobuje deštrukciu červených krviniek. Ich uhryznutie má asi 40% úmrtnosť, takže takmer každá uhryznutá končatina je trvalo poškodená.(„Floridské jedovaté hady“, 2004; Ernst a Ernst, 2012)

  • Negatívne dopady
  • zraňuje ľudí
    • uhryznutie alebo uštipnutie
    • jedovatý

Stav ochrany

Východné štrkáče diamantové sú v kategórii „Najmenej obavy“ podľa Červeného zoznamu IUCN. Nemajú žiadny osobitný štatút podľa zákona Spojených štátov o ohrozených druhoch. Nemajú žiadny osobitný štatút podľa CITES a pre zoznam štátu Michigan (pretože tam nežijú). Východné diamantové chrbty sú ohrozené v Severnej Karolíne, čo je druh zvláštneho záujmu v Južnej Karolíne a môže byť vyhynutý v Louisiane. Mimo Karolíny majú tieto hady malú ochranu okrem zákonov zabraňujúcich splynovaniu korytnačky gopher (Gopherus polyphemus) diery na Floride a v Georgii. Červený zoznam IUCN uvádza, že východné štrkáče diamantové sú na ústupe. Tento pokles je väčšinou spôsobený stratou ich biotopu a interakciami s ľuďmi. Pre tento druh nie sú zavedené žiadne ďalšie ochranné opatrenia.(„Model hodnotenia stavu a distribúcie štrkáča východného (Crotalus adamanteus) v Gruzínsku“, 2015; „Petícia o zaradenie štrkáča východného (Crotalus adamanteus) ako ohrozeného podľa zákona o ohrozených druhoch“, 2011; Ernst a Ernst, 2012; Hammerson, 2007)

Prispievatelia

Logan Johnson (autor), Radford University, Alex Atwood (editor), Radford University, Karen Powers (editor), Radford University, Joshua Turner (editor), Radford University, Tanya Dewey (editor), University of Michigan-Ann Arbor.